Diensten Essent

Gas en Stroom

Essent is leverancier van Stroom en Gas, ook kunt u bij Essent terecht voor het besparen van geld. Zo kunt u één van de zeker pakketten aanschaffen die op de website staan vermeld. Het is ook mogelijk om een pakket aan te schaffen die naar uw eigen inzicht ingedeeld en bijgesteld kan worden. Ook kunt u flink geld besparen door het aanschaffen van zonnepanelen! Meer hierover leest u verder op deze pagina.

Zonnepanelen

Bij Essent is het ook mogelijk om gebruik te maken van zonnepanelen. Op de website van Essent kunt u door middel van het invullen van uw postcode zien hoeveel u kunt besparen bij het plaatsen van zonnepanelen op uw huis en/of bedrijfspand. In sommige gevallen kan dit tot flinke kortingen leiden.

Via DEZE link kunt u uitrekenen hoeveel u dit gaat besparen per jaar. Door de totale aanschafwaarde te delen door het besparende bedrag per jaar kunt u zien hoeveel jaar u er over doet om de investering er uit te krijgen. Hiervoor heeft u het totaal aantal KWH nodig dat uw huishouden ongeveer verbruikt per jaar en het aantal zonnepanelen dat u kwijt kunt op uw dak.

Gemiddeld gezien heeft u binnen 5 tot 7 jaar uw investering eruit. Dit is uitgerekend op het plaatsen van 15 panelen. Dit zou u een besparing van rond de 650/750 euro per jaar opleveren. Indien u minder panelen zult plaatsen zal de investering ongeveer even lang duren maar het winst percentage dat u per jaar zult halen een stuk lager liggen.

Volgens bronnen komen er binnenkort nieuwe zonnepanelen op de markt die meer kunnen opleveren per paneel. Echter zijn deze momenteel nog in de testfase. Of deze ook meer KWH zullen gaan opleveren zal de tijd leren. Of daarmee ook de oude zonnepalen beschikbaar blijven en daardoor goedkoper worden is niet bekend.

Diensten Essent